Momsterjul Låge 16

Sejt, mit barn kunne holde hovedet selv lige fra fødslen

Er det sejt eller kunne det være et tegn på en ubalance et sted?

Jeg hører rigtig tit sætninger som
Han kunne holde hovedet fra dag 1
Han vil helst sidde eller stå og virker godt stærk
Min store pige kravlede ved 5-6 mdr
Hun gider ikke bæres i vikle for hun vil hellere se hvad der sker
Osv osv.

Ét tegn kan sjældent stå alene. Men når en mor kommer til mig på mine hold og ex har en bekymring om hvorfor hendes baby ikke kan lide at ligge på maven – så spørger jeg ALTID ind til fødsel, søvn, styrke, hvordan de bærer og løfter baby, amning, favoritside osv osv.
Jeg ser baby an i flere sammenhænge.

Rigtig tit opfordre jeg forældrene til at tage kontakt til Zoneterapeut (tryk og glad), Osteopat, Kiropraktor eller Kraniosakral terapeut alt efter hvad de selv føler for.
Jeg selv er blevet ret stor fan af kraniosakral til min mindste søn, i kombination med Osteopati. 
Jeg er selv tryk og glad behandler men mit eget barn havde bare brug for noget mere til at støtte op omkring min egen behandling.
Og jeg er aldrig bleg for at indrømme når mine evner ikke rækker.

Det er BESTEMT ikke alle babyer der skriger og har koliksymptomer pga låsninger.
Der findes flere babyer som er født med smerter og deres smertetærskel er ret høj.
Disse babyer kan blandt andet være hurtigere motorisk, end gennemsnittet. Det kan være babyer der gerne vil stå og er meget stærke i ben og ryg meget tidligt.
Det kan blandt andet skyldes at de holder sig i gang for at abstrahere fra smerten eller ubehag
De kan også være så spændte at de faktisk har svært ved at slappe af og være bløde og altså komme ind og træne core og rulle osv. De er konstant rette i deres holdning og lettere bagoverbøjet og presser sig ret hurtigt op i planke og på knæ og ret hurtigt op at stå.

De børn der ikke vil bæres i vikle ind mod mor kan ofte være ret så spændte i bækken og læn så det simpelt er umuligt at få sat dem i M- stilling – knæ højere end numse og et bækken let kippet ind – de sidder ofte “bedre” i en sele hvor de hænger i skridtet. Altså ikke bedre rent ergonomisk men de synes det er mere rart end at skulle foldes sammen.

Jeg ser rigtig mange mange babyer med symptomer på ovenstående.

Og jeg vil godt understrege at forsvinder symptomerne ikke selvom baby er tjekket som spæd så tag gerne sagen i egen hånd og kontakt en anden behandler.

Jeg har hørt rigelig med eksempler på babyer der er tjekket og sagt god for og så viser det sig at den er gruelig gal. Inkl. min egen søn som var tre gange hos osteopat og vi fik af vide at ham fik vi ingen problemer med. På trods af at baby E skreg som jeg aldrig har hørt en baby skrige før.
Efter noget tid tog vi ham til kraniosakral og han havde sjældent set en baby med så mange spændinger både i kæbeled og bækken. Efter en behandling græd vores baby minimalt og ville vikles og ammes i flere forskellige stillinger.
Indtil da havde jeg slået det hen med at baby E nok bare var en temperamentsfuld herre.